Pensionstalling voor paarden

Wilde paarden leven in een kudde. Ze vertrouwen op elkaar en hebben elkaar nodig. Voor de veiligheid of om gewoon lekker te spelen. Ze eten wanneer ze willen en leggen iedere dag al grazend behoorlijke afstanden af.

Het natuurlijk gedrag van het paard vormt het uitgangspunt voor de manier waarop de paarden op Equixantos worden gehouden. Dit betekent dat ze in een kudde, buiten op het land staan. Zomer en winter, dag en nacht.

De weide is ingericht naar het idee van ‘Paddock Paradise’. Rondom de weide loopt een breed pad en op verspreide locaties zijn voeder- en drinkplaatsen ingericht. Dit stimuleert de paarden om meer te bewegen, wat hoort bij hun natuurlijk gedrag.

Op deze manier hebben ze contact met andere paarden en krijgen ze, naast de trainingen, de beweging die ze nodig hebben. Kortom, ze kunnen paard zijn.

Als deze manier om paarden te houden u aanspreekt, kunt u uw paard ‘stallen’ bij Equixantos. Kijk bij tarieven voor de kosten, voor meer informatie over pensionstalling kunt u contact opnemen met Petra.