Onze paarden

picto-equixantos-round

Equixantos heeft een paar leuke paarden die ingezet kunnen worden bij de trainingen. Deze paarden worden in een kudde gehouden en hebben de mogelijkheid om dag en nacht buiten te staan. Ze worden bitloos, op een freestylehalster, en met een barebackpad of boomloos zadel gereden (ook tijdens buitenritten). De paarden worden natuurlijk bekapt en zo nodig behandeld door een holistisch dierenarts.

De paarden Xantos, Charly, Ra’is, Blue Band en Romeo zijn de spil van Equixantos en stellen zichzelf graag even aan jullie voor. U kunt ze ook huren. De groep wordt aangevuld met Bastiaan, Never, Cos, Lady en in de zomer Niels.

Xantos geboren 5 mei 1992

Xantos
Fotografie Berber Maarsingh
Xantos
Fotografie Berber Maarsingh

Hallo allemaal! Met mij is het allemaal begonnen. Ik was geen makkelijke. Sterker nog, ik was verschrikkelijk en in de gedachten van Petra ben ik meer dan eens verwerkt tot frikadel. Gelukkig was er begrip. Via een lange weg en de freestyle-methode ben ik nu de trots van het bedrijf ‘Equixantos’, dat dan ook naar mij is vernoemd. Als je in de wei kijkt en je ziet die mooie palomino Connemara/New Forest pony, dan ben ik dat. De Leider van het spul.

Charly, juni 2004

Charly bij Equixantos

Mijn naam is Charly. Deze naam heb ik op Equixantos gekregen, want ik ben geboren in 2004 als ‘With Honours’. Kort na mijn carriëre op de drafbaan ben ik in 2012 bij Equixantos gekomen. Ik heb een echte winnaars mentaliteit. Ik heb geprobeerd de baas van de kudde te worden maar dat is nog net niet gelukt. Bij alles wat ze bij Equixantos doen zet ik mijn beste beentje voor. En als ik de kans krijg ga ik lekker hard in draf. Dus voor een galopje zal je extra je best moeten doen.

Blue Band, geboren in 2003

Blue Band
Fotografie Berber Maarsingh

Mijn afkomst is niet helemaal duidelijk. Aan mijn edele trekken kan je wel zien dat ik arabisch bloed heb. Ik ben gevonden in een trailer die achtergelaten is langs de snelweg. Verwaarloosd, maar dankzij de liefdevolle opvang en goede verzorging van mijn vorige eigenaar ben ik er weer helemaal bovenop gekomen. Sinds eind 2007 ben ik bij Equixantos. Ik was toen ongeveer 4 jaar.

Ondanks deze slechte ervaring ben ik lief, betrouwbaar en erg op mensen gericht. Ik ben snel en lenig en zit heerlijk. Wat je me moet geven is leiding. Overtuig me op een rustige manier dat we het samen kunnen. Als je dat kan, zal ik vele obstakels voor je overwinnen.

Ra’is, geboren in 1998

Ra'is
Fotografie Berber Maarsingh

Hai! Ik ben als rasechte Arabier van 1.60 m natuurlijk wel de mooiste van het hele stel!! Voordat ik bij Equixantos kwam leidde ik zo’n 6 jaar lang een heerlijk lui leventje in de wei. Ondertussen ken ik alle ins en outs van het freestylen en kan zo ook mijn steentje bijdragen aan de trainingen. Verder moet ik nog wel erg veel leren. Ik vind het allemaal erg spannend maar doe het graag voor mijn nieuwe baasje Petra.

Romeo, geboren in 1999

Romeo
Fotografie Berber Maarsingh

Hoi, ik ben de kleinste van het stel, maar doe zeker niet onder voor de rest. Ik ben van alle markten thuis en ben ook al op trektocht geweest. Dan hou ik die paarden echt makkelijk bij. Verder ben ik erg nieuwsgierig en wil graag met alles meedoen. Als het zo uitkomt laat ik me graag vertroetelen door de jongere paardenliefhebbertjes op Equixantos en als dank laat ik ze, als het van Petra mag, een rondje om mijn rug meerijden.

Wally, 7 april 1994 – 28 januari 2009

Woensdag 28 januari om 12.45 blies onze allerliefste Wally zijn laatste ademzucht uit terwijl hij met zijn hoofd bij Petra lag.

Joep, 9 juli 1991 – 8 maart 2011

Op 8 maart 2011 om 18.30 uur hebben we afscheid moeten nemen van onze trouwe Joep.

Gijs, 1 januari 1995 – 23 december 2013

Gijs had een eigen karakter en samen met Xantos was hij de spil van Equixantos. Een steun voor nieuwe paarden en een vechter. Dit laatste gevecht kon hij helaas niet meer winnen. We hebben afscheid van onze kanjer genomen en weten dat hij nu bij Joep en Wally is.

Lori, 1987 –

Wij hopen jullie allemaal eens te ontmoeten bij Equixantos en leren jullie graag alles over de freestyle methode en hoe leuk dat is!