Buitenritten, dag- en trektochten

In de landelijke omgeving van Equixantos maken we schitterende buitenritten. Hierbij komen we vaak reeën of ander wild tegen. Tijdens een rit van 2 of meer uur of tijdens een dagtocht, kunnen we een bezoek brengen aan het Nationaal Park Dwingelderveld.

Voor de echte liefhebbers organiseert Equixantos meerdaagse trektochten. We gaan dan ’s ochtends vroeg op pad. Onderweg komen we, al naar gelang de route, van alles tegen zoals bossen, dorpjes, landerijen, heidevelden en radiotelescopen. Zo nu en dan geven we de paarden even rust door naast ze te gaan lopen.

De lunch wordt gebracht of we nemen zelf een lunchpakket mee. In de loop van de middag arriveren we op ons overnachtingsadres. Nadat de paarden zijn verzorgd en naar het weiland zijn gebracht, genieten we van een heerlijk diner. Na een gezellige avond kruipen we in onze slaapzak, die samen met de overige bagage naar het overnachtingsadres is gebracht.

Tijdens een 3 daagse trektocht, doen we de tweede dag iets rustiger aan en maken we een buitenrit in de omgeving van het overnachtingsadres.
De dag van de terugreis begint met een stevig ontbijt. Daarna gaan we weer op pad. Uiteraard nemen we een andere route terug naar Equixantos, waar we in de middag moe maar voldaan aankomen.

De trektochten zijn voor ruiters met hun eigen paard of ruiters zonder eigen paard, die al kennis hebben gemaakt met de paarden en de methode van Equixantos.
Verder kun je mee als je tenminste 18 jaar bent.

Data

Zie agenda. Buitenritten kunnen in overleg op andere data worden georganiseerd. Neem hiervoor contact op met Petra.

Kosten

Zie tarieven overige activiteiten.