Overzicht van de trainingen

picto-training-roundAlle trainingen beginnen met een theoretisch gedeelte, met daarin ruimte voor specifieke vragen en het bespreken van eventuele problemen. Vervolgens gaan we hiermee in het praktijkgedeelte aan de slag. Tijdens de trainingen wordt geanticipeerd op hoe u en het paard op elkaar reageren. Hierdoor krijgt iedere training een eigen karakter.

Bij alle trainingen kan ook gekozen worden om alleen deel te nemen aan het theoriegedeelte. Ook toeschouwers/begeleiders kunnen tegen een kleine vergoeding de training bijwonen.

Basistraining

Tijdens de 3-daagse basistraining komen drie trainingsvormen volgens de Freestyle-methode aan bod: loswerken, grondwerk en rijden. We werken intensief aan de relatie tussen u en uw paard.

Deze training kan ook gedurende 4 dagdelen (avonden) worden gevolgd.
> meer

Vervolgtrainingen (1 en 2)

Gedurende deze 3-daagse trainingen verdiepen we de onderdelen van de basistraining en werken we het freestylerijden uit. Daarnaast wordt ingegaan op nieuwe onderdelen als werken met dubbele lange lijnen, bachbloesemtherapie en de Tteammethode.

> meer

Ouder-kind training

Deze 3-daagse trainingen geven, de naam zegt het al, ouder en kind de gelegenheid om samen het Freestyle systeem onder de knie te krijgen. Ze zijn ook zeer geschikt voor ouders die weinig ervaring met paarden hebben, maar wel hun kind serieus en verantwoord willen begeleiden bij zijn of haar hobby. En natuurlijk is het ook gewoon leuk om het samen te beleven!

Balans- en zittraining

Bij deze 2-daagse training staat het verkrijgen en onderhouden van een goede houding en balans centraal. Verder leggen we een basis voor een logische opbouw van een werkuur met het paard: via de ontspanning naar de inspanning. Ook longeren komt aan de orde.

> meer

Dagtraining (los- en grondwerk)

Hierbij behandelen we van de Freestyle-methode het loswerken en de belangrijkste grondoefeningen. Deze training kan ook op locatie worden gegeven. Ook zeer geschikt als basis voor Horse-Agility.

> meer

Begripvol Beleren

Om het paard plezier te laten hebben in het rijden, is het belangrijk zijn loopbaan als rijpaard zo goed mogelijk te laten beginnen. Beleren moet daarom kundig en vooral zonder stress plaatsvinden. Dit vraagt tijd en vooral heel veel geduld en kan dus zeker niet in 2 weken of minder gebeuren. Te gehaast beleren zou ook absoluut niet bij de Holistische gedachte van ons trainingscentrum passen!

U kunt uw paard door Petra laten beleren, maar u kunt er ook voor kiezen om het grotendeels zelf te doen middels de ‘drie fasen training’.

> meer

Naast de hiervoor genoemde trainingen biedt Equixantos individuele trainingen, privé- of groepslessen, en het trainen van uw paard.

Ook organiseert Equixantos jeugdweken, buitenritten, dagtochten en meerdaagse trektochten en kunt u een paard huren om zo onder begeleiding van Petra te ervaren wat het betekent om een ‘eigen paard’ te hebben.

Heeft u speciale wensen: hiervoor kunt u altijd bellen of mailen, in overleg is er altijd wel iets af te spreken!