Begripvol beleren

Algemeen

Wij bieden u 2 opties voor het beleren van een jong paard:
Optie 1: de ‘drie fasen training’ waarbij u het paard grotendeels zelf beleert;
Optie 2: Petra beleert uw paard en u krijgt zelf 3 dagen instructie.

Zowel bij optie 1 als optie 2 worden de volgende 3 fases doorlopen:
1. Basistraining vanaf de grond door middel van de freestyle elementen loswerken en grondwerk;
2. Voorbereiding op het rijden door te werken met dubbele lange lijnen, oefenen met zadel en hoofdstel, kennismaken met de ruiter (over het paard hangend), TTeamen;
3. Het aanrijden, waarbij we elementen uit voorgaande fases  herhalen en eventuele problemen aanpakken. Het doel is om verantwoord te kunnen rijden en dat het paard klaar is voor zijn verdere training (in welke discipline ook) onder de ruiter.

Optie 1

U volgt 2 keer een 3-daagse training, waarna u het geleerde in de periode tussen 2 traningen thuis uitwerkt. Het is hierbij belangrijk dat u geen beginnende ruiter bent. En het is nog belangrijker dat u de zelf voldoende tijd heeft om met uw paard te trainen! Vervolgens komt paard 2 weken intern, waarbij de eigenaar min 2x per week aanwezig is en een actieve rol speelt.

Optie 2

Laat u het beleren liever aan Petra over dan is optie 2 voor u geschikt. Uw paard zal dan zeker 4 à 6 weken op Equixantos verblijven. De exacte periode ligt aan de mate waarin het paard al getraind is en aan zijn lichamelijke en geestelijke (emotionele) conditie. Na de eerste week volgt hierover een tussenevaluatie. Gedurende de gehele periode wordt u via email op de hoogte gehouden over de vorderingen van uw paard. De gehele periode wordt afgesloten met een 3-daagse training samen met de eigenaar.

Welke optie u ook kiest, wij gaan er volledig voor om uw paard via een rustige en begripvolle weg deze belangrijke fase in zijn leven te laten beleven, zodat u en uw paard nog lang van elkaar plezier kunnen hebben. Zowel op de grond als rijdend!

Locatie:

Equixantos

Datum:

In overleg.

Kosten:

Zie tarieven trainingen.

Neem voor meer informatie contact op met Petra.